Tropenmuseum

Tropenmuseum - 1 Tropenmuseum (April 2018) - #2Tropenmuseum (April 2018) - #3Tropenmuseum (April 2018) - #4Tropenmuseum (April 2018) - #5Tropenmuseum (April 2018) - #6

In het Tropenmuseum word je omgeven door culturen van over de hele wereld. Het museum is gevestigd in een van de mooiste museumgebouwen van Nederland. Vanuit de monumentale Lichthal is er een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft. Alle objecten vertellen stuk voor stuk een menselijk verhaal en maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. Het Tropenmuseum is één van de meest vooraanstaande volkenkundige musea in Europa en staat bekend om zijn collectie. De permanente en tijdelijke tentoonstellingen tonen (kunst)voorwerpen, foto's, muziek en film uit niet-westerse culturen.

Het prachtige en historische gebouw waarin het Tropenmuseum is gehuisvest biedt plaats aan acht permanente tentoonstellingen en een reeks tijdelijke tentoonstellingen over zowel moderne als traditionele beeldende kunst en fotografie. De permanente tentoonstellingen handelen over Zuidoost-Azië, Oceanië, West-Azië en Noord-Afrika, Afrika, Latijns-Amerika, Mens en Milieu, Muziek, Dans en Theater.

Außerdem ist Tropenmuseum in der Nähe der folgenden Sehenswürdigkeiten: Micropia (±850 m), Artis (±850 m), Widerstandsmuseum (±850 m), Gewerkschaftsmuseum (±1,0 km) & Schifffahrtsmuseum (±1,1 km).

Fur Information:

Linnaeusstraat 2, Amsterdam
tel. +31 205 688 20 
web. Website