<  

Museum Ons Lieve Heer op Solder - Sehenswürdigkeit

Ontdek een voormalige "Katholieke Kerk" gebouwd over 3 verdiepingen van een 17e-eeuws grachtenpand in het hart van Amsterdam, en te leren over de clandestiene kerken in het centrum van de stad.

Een van de oudste en meest bijzondere musea van Amsterdam, Onze Lieve Heer op Solder (Museum Ons 'Lieve Heer op Solder) geopend op 24 april 1888 achter de karakteristieke gevel van een grotendeels authentieke 17e-eeuwse huis aan de Oudezijds Voorburgwal.

Reis terug in de tijd als je wandelt door de gangen, keukens en smalle trappen naar ongelooflijke geheim van het museum - een kerk verborgen op de zolder. Het huis werd gebouwd in 1663, toen het werd verboden om de massa in het openbaar te vieren. Als gevolg hiervan, niets aan de buitenkant kon voorstellen was er een katholiek godshuis binnen!

Het raakte in onbruik toen de kerk van Sint-Nicolaas aan de Prins Hendrikkade opende, en een groep van particuliere verzamelaars doodgeknuppeld samen om het gebouw te kopen en het behoud van de katholieke erfgoed.

Außerdem ist Museum Ons Lieve Heer op Solder in der Nähe der folgenden Sehenswürdigkeiten: Rotlichtviertel Rundgang (±100 m), Oude Kerk (Alte Kirche) (±125 m), Red Light Secrets, Museum der Prostitution (±175 m), Rederij Plas (±175 m) & Hop on Hop off Amsterdam bustour (±200 m).

Fur Information:
ticketKauf Tickets Online Oudezijds Voorburgwal 40, Amsterdam
tel. +31 206 246 604
web. Website

Lage