<

Ligne de tram 2 - Lieux d'intérêt

Ligne de tram 2

Tramlijn 2 in Amsterdam brengt u bijna langs alle topbezienswaardigheden die onze hoofdstad rijk is. Hierdoor heeft National Geographic Lijn 2 uitgeroepen tot één van de beste tramritten ter wereld.

Tijdens je rit zie je het Museumplein liggen met daarop het Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum. Vervolgens ga je richting het Leidseplein met alle gezelligheid van horeca, theaters en bioscopen om daarna door te rijden richting het Paleis op de Dam. De route vanaf het Leidseplein naar de Dam gaat dwars door het centrum van Amsterdam; via de smalle Leidsestraat, langs de bekende Bloemenmarkt, over het Spui en passeer je talloze monumentale panden. En, niet te vergeten, onderweg steek je alle grachten over die tezamen de grachtengordel vormen. Het eindpunt is dan het CS.

De Amsterdamse tramlijn 2 werd ingesteld op 28 december 1903 en boemelt dus al 112 jaar door Amsterdam. De tram rijdt van het Centraal Station, via de Dam, de Leidsestraat, Willemsparkweg, Koninginneweg, Heemstedestraat en Johan Huizingalaan naar het eindpunt in Nieuw Sloten.

En outre, Ligne de tram 2 est à proximité des Lieux d'intérêt: Lovers (±150 mètre), Bus pour le canal (±200 mètre), MacBike (±200 mètre), Musée du sexe Amsterdam Temple de Vénus (±225 mètre) & Compagnie Maritime Plas (±250 mètre).

Pour information:
Stationsplein, Amsterdam

Localisation

Tips